Rukometaši Srbije (©Star Sport)
Rukometaši Srbije (©Star Sport)

Rukometaši ponovo na okupu, cilj jasan - obe pobede do kraja kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 12:16

"Ovo što doživljavam poslednje dve utakmice u Srbiji je neverovatno! Prvo protiv Slovenije u Kragujevcu, potom u Novom Sadu protiv Norveške, ja to nikada nisam doživeo i to su utakmice o kojima se sanja", rekao je Abutović

Sve je spremno za završnicu evropskih kvalifikacija. Izabranici Tonija Đerone okupili su se u beogradskom hotelu "M" čime su započeli pripreme za poslednje dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Viza za Nemačku gotovo je overena, ali se do nje mora i zvanično doći pobedom u Finskoj i uspešno završenim kvalifikacionim ciklusom pred domaćom publikom protiv Slovačke.

Izabrane vesti

"Ovo što doživljavam poslednje dve utakmice u Srbiji je neverovatno! Prvo protiv Slovenije u Kragujevcu, potom u Novom Sadu protiv Norveške, ja to nikada nisam doživeo i to su utakmice o kojima se sanja. Pozvao bih publiku ovom prilikom da dođe u što većem broju da na pravi način završimo kvalifikacije, dok se imperativ pobede u obe utakmice i naša priprema, ne dovode u pitanje", rekao je stub odbrane Orlova Ilija Abutović.

Jedan od najmlađih u ekipi, Stefan Dodić, istakao je važnost toga da se kvalifikacije završe sa maksimalnim učinkom - dve pobede iz isto toliko utakmica.

"Srećan sam što smo ponovo na okupu, što smo svi zdravi i što spremno dočekujemo kraj kvalifikacija. Radujem se novoj prilici da igram uz ove sjajne momke. U Finsku idemo po pobedu, nikog ne potcenjujemo, ali ne bežimo ni od uloge favorita".

Kokan, kako Ilija zove Dodića ovoga puta neće biti cimer sa Abutovićem kao što je to bio slučaj u Poljskoj jer je mladi srednji bek sada cimer sa saigračem iz juniorske reprezentacije, Lukom Roganom. Nastupe juniora na turniru u Francuskoj pratiće pomno jer ga posle toga očekuje priprema za Svetsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

"Jedva čekamo Svetsko prvenstvo ovog leta i motivisani smo da opravdamo i očekivanja i pokažemo kakva smo generacija. Naš rukometni razvoj je sada prioritet, ali i rezultati ne treba da izostanu. Na taj način razmišljam i o izboru klubova gde mi Celje služi da posle Zagreba nastavim da u dobroj sredini po mene uz što veću minutažu napredujem, a to sam posebno naučio iz ishitrene odluke kakva je bila rani odlazak u Kilce". 

Najstariji, Ilija Abutović, iako na zalasku reprezentativne karijere uz ovu generaciju i trenera kakav je Đerona, želi da pruži doprinos mladim igračima.

"Često razgovaram sa Tonijem na tu temu, razume moju poziciju, ali svakako za sada sam tu, dajem sve od sebe i nadam se da će Evropsko prvenstvo u Nemačkoj biti kruna ove generacije".

Naša nacionalna selekcija treniraće na Banjici do odlaska za Helsinki. Put je zakazan za 26. april, a utakmica dan kasnije sa početkom u 19 časova po lokalnom, odnosno 18 časova po srednjoevropskom vremenu.




tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaIlija AbutovićStefan DodićKvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara